Måndag-Lördag 17:00 – 21:00
Söndag STÄNGT
Cicchetti {tji-ke-tti} är ett samlingsnamn för smårätter härstammande från Venedig, Italien.
Där samlas lokalbor i den lokala “bacaron” eller “cicchetterian” för att avnjuta dessa traditionella rätter.
Vi rekommenderar 3-4 cicchetti per person.
The Italian term cicchetti {tji-ke-tti} represents a broad range of small dishes. It originates from Venice, where inhabitants gather at their local “bacaro” or “cicchetteria” to enjoy this thrilling and authentic food.
We recommend 3-4 cicchetti per person.
-Sallad med lök, potatis och bönor, serverad med mjuk fårost från Sardinien och olivoljedressing.
-Salad with onion, potatoes and beans, served with soft goat cheese from Sardinia and olive oil dressing.
-Mozzarella på en bädd av solmogna tomater och basilika.
-Mozzarella with tomato and basil.
-Utvalda lagrade ostar med fikonmarmelad.
-A selection of Italian cheeses with fig marmalade.
-Panerad och friterad toast fylld med mozzarella, serverad med tryffelmajonnäs.
-Deep fried mozzarella toast with truffle mayonnaise.
-Pasta fylld med ost och tryffel, serverad med salviasmöremulsion och parmesanost
-Pasta filled with cheese and truffle, served in a sage butter emulsion with parmesan cheese
-Pasta fylld med ost och päron, serverad med krämig gorgonzolasås och valnötter.
-Pasta filled with cheese and pear, served in a creamy sauce of gorgonzola, topped with walnuts.
-Gnocchi av lila potatis, serverad med krämig Karl-Johansvampsås och krispig pancetta.
-Purple potato gnocchi, served in a creamy porcini mushroom sauce and crispy pancetta.
-Friterade bollar på torskröra,serverade med citronaioli.
-Deep fried whipped cod,served with lemon aioli
-Stekta små bläckfiskar i tomatsås med vitlök, svarta oliver och kapris.
-Fried baby octopus with tomato, garlic, capers and black olives
-Sauterade tigerräkor med chili, vitlök och tomat, serveras med crostini-bröd.
-Sautèed prawns with chili, garlic and tomato, served with grilled bread.
-Friterade bläckfiskringar med citronaioli.
-Deep fried calamari with lemon aioli.
-Utvalda charkuterier.
-A selection of charcuteries.
-24 månader lagrad parmaskinka med honungsmelon och ruccola.
-24 months aged parma ham with melon and arugula.
-Tunt skivad oxfilé med tryffelmajonnäs.
-Thinly sliced raw beef with truffle mayo.
-Trancherad hängmörad ryggbiff med parmesan, balsamico och ruccola.
-Sirloin steak on a bed of arugula, with parmesan cheese and balsamico.
-Klassiska cicchetti: crostini-bröd med olika tillbehör beroende på säsong.
-Classic cicchetti: crostini bread with different seasonal toppings.
Classic Tiramisu
-Napolitansk bakelse på mandelmjöl, med mandlar och choklad, serveras med vaniljglass och sommarbär.
-Neapolitan almond flour pastry with almonds och chocolate, served with vanilla ice cream and berries.
Pinsa betyder “utdragen deg” och är en pizzaliknande rätt som uppfanns i antikens Rom. Pinsan grillas i ugn och toppas sedan med klassiska italienska tillbehör. Denna rätt kommer skuren och är perfekt att dela på, som en typ av cicchetti, eller äta själv.
Pinsa is a pizza-like dish originating from ancient rome. The pinsa is grilled in the oven and is later topped with classic Italian ingredients. We serve our pinsa cut, and it is perfect to share as a type of cicchetto, or to enjoy by one self.
-Solmogna körsbärstomater, svarta oliver, kapris, sardeller och tomatsås.
-Cherry tomatoes, black olives, capers, anchovies, and tomato sauce.
-Zucchinikräm, friterad zucchini, mozzarella och färsk mynta.
-Zucchini cream, deep fried zucchini, mozzarella and fresh mint.
-Rosésallad, gorgonzola piccante & kallrökt parmaskinka.
-Radicchio sallad, spicy gorgonzola & cold smoked parma ham.
-Parmaskinka, mozzarella, hyvlad parmesanost och ruccola.
-Parma ham, parmigiano cheese shavings, mozzarella cheese, and arugula.
-Rapsbroccoli, mozzarella och kalabrisk ’nduja piccante.
-Rapeseed broccoli, mozzarella, and calabrian spicy nduja.
-Fat/tap
-Fat/tap
-Fat/tap
-Flaska/Bottle
-Flaska/Bottle
-Flaska/Bottle
-Flaska/Bottle
-Flaska/Bottle
-Jordgubb och Rabarber
-Demi sec Riesling och Persika
Amaretto
Sambuca
Frangelica
Baileys
Campari
Limoncello
Montenegro
Cointreau
Strega
Italicus
Kahlua
Galliano
Fernet
Averna
Italicus, prosecco och oliv
Aperol, prosecco, soda och apelsin
Limoncello, prosecco, soda och citron
Välj din egen gin från baren / choose your own gin from the bar
Gin, campari, martini rosso och apelsin
Whiskey, citronjuice, sockerlag och äggvita
Amaretto, citronjuice, sockerlag och äggvita
Vodka, kaffelikör, sockerlag och espresso
Alkoholfri cocktail / alcohol-free cocktail
Druvor: Merlot 40% Corvina 30%
Croatina 30% Veneto, Italien
Doftar intensivt av röda bär med en ton av
kryddor. Smaken är balanserad med lena
tanniner och en mjuk och rund avslutning.
Druva: Montepulciano 100% Abruzzerna
Medelfyllig, ung och bärig stil med
balanserad syra, karaktär av körsbär och
mörka bär. Lång kryddig eftersmak.
Druva: Nero D´avola 100% Sicilien
Ett fruktigt och smakrikt vin med aromer
av rosor, körsbär och björnbär. I smaken
hittas mörka körsbär och en hint av vanilj.
Mjuka tanniner och en balanserad syra
Druva: Sangiovese 100% Toscana
Medelfyllig smak med pigga toner av
mörka och röda bär, ekfat, kryddiga inslag
och en fin balans mellan frukt, syra och
tanniner.
Druva: Garganega 100% Veneto
Generös, torr smak med massor av härliga
inslag av aprikos och vit persika.
Karaktärsfull och viskös samt en god lång
avslutning med färska örter och lite torkad
frukt. Välgjort, smakrikt och balanserat.
Druva: Chardonnay 100% Toscana
Medelstor, koncentrerad smak i fräsch och
frisk stil med inslag av mineral.
Frapperande lång, sirlig eftersmak med
läcker struktur samt diskret örtighet.
Druva: Grillo 100% Sicilien
Frisk, en aning torrare smak med inslag av
mogen citrus, jasminblommor och
apelsinskal.
Druvor: Corvina Veronese 60%,
Rondinella 30%, Molinara 10%Torr, frisk
och fruktig. Medelfyllig smak av färska
jordgubbar, skogshallon och med ett avslut
av krispig citrus.
Druva: Glera 100% Veneto
Frisk, fruktig och torr. Gula plommon och
finstämd örtighet med en liten beska. Har
en fin krämighet och mousse och avslutar
balanserat mellan frukt och syra.
Druva: Glera, Pinot nero. Veneto
Frisk och fruktig smak med aromer av
hallon. Vacker kopparaktig färg.